В Олександрії виробника шаурми оштрафували більш ніж на 22 тисячі гривень

Держпродспоживслужба області оштрафувала виробника та реалізатора шаурми більш ніж на 22 тисячі гривень

414
кількість переглядів

9 серпня 2018 року на Кіровоградщині створили робочі групи для проведення комісійних моніторингових обстежень закладів громадського харчування по виготовленню та реалізації вуличної їжі.

По це CBN поінформували в ГУ Держпродспоживслужби області.

Обстеження проводять фахівці районних та міських управлінь із залученням спеціалістів райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, Національної поліції.

Під час обстеження закладів швидкого харчування у операторів ринку виявили численні порушення, а саме:
– відсутність супровідних документів на харчову продукцію, які засвідчують її безпеку та якість;
– недотримання температурного режиму при зберіганні та приготуванні харчових продуктів;
– незадовільний санітарно-технічний стан приміщень;
– миття та дезінфекція не проводяться;
– в кіосках відсутнє водопостачання та водовідведення.

В ході проведення моніторингу деякі заклади призупинили свою діяльність.

Держпродспоживслужба області провела позапланові заходи державного нагляду у формі інспектувань операторів ринку харчових продуктів щодо дотримання вимог законодавства, внаслідок чого спеціалісти склали протокол та винесли постанову – фізичну особу-підприємця притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму більше 22 тис. грн.

Моніторингові обстеження закладів громадського харчування продовжуються.

Приєднуйтеся до нас у Facebook, читайте в Telegram, Viber і Twitter.