В Олександрії виробника шаурми оштрафували більш ніж на 22 тисячі гривень

Перегляди: 766

9 серпня 2018 року на Кіровоградщині створили робочі групи для проведення комісійних моніторингових обстежень закладів громадського харчування по виготовленню та реалізації вуличної їжі.

По це CBN поінформували в ГУ Держпродспоживслужби області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Обстеження проводять фахівці районних та міських управлінь із залученням спеціалістів райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, Національної поліції.

Під час обстеження закладів швидкого харчування у операторів ринку виявили численні порушення, а саме:

- відсутність супровідних документів на харчову продукцію, які засвідчують її безпеку та якість;

- недотримання температурного режиму при зберіганні та приготуванні харчових продуктів;

- незадовільний санітарно-технічний стан приміщень;

- миття та дезінфекція не проводяться;

- в кіосках відсутнє водопостачання та водовідведення.

В ході проведення моніторингу деякі заклади призупинили свою діяльність.

Держпродспоживслужба області провела позапланові заходи державного нагляду у формі інспектувань операторів ринку харчових продуктів щодо дотримання вимог законодавства, внаслідок чого спеціалісти склали протокол та винесли постанову - фізичну особу-підприємця притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу на суму більше 22 тис. грн.

Моніторингові обстеження закладів громадського харчування продовжуються.