У Кропивницькому шукали рішення, як уникнути взимку проблем з теплом

Перегляди: 872

У Кропивницькому сьогодні, 13 вересня, відбувся круглий стіл щодо централізованого забезпечення теплом.

У міській раді зібралися представники місцевої та обласної влади, теплогенеруючих підприємств та ВАТ «Кіровоградгаз», передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Нормальний початок опалювального сезону має три головні складові, - зазначила представник ВАТ «Кіровоградгаз» Ольга Добровольська. - Це наявність договорів з постачальниками газу, відсутність заборгованості за послуги з розподілу газу й отримання кожним з комунальних підприємств енергетики номінацій».

За її словами, загальна заборгованість ДП «Кіровоградтепло» перед НАК «Нафтогаз-Україна» становить 167,5 млн грн, і 220,9 млн грн винне КП «Теплоенергетик».

Заступник міського голови Олександр Мосін зазначив, що фахівці вивчили систему теплозабезпечення міста та розробляють стратегію її модернізації. Певні кроки вже зроблені, аби місто спокійно увійшло в новий опалювальний сезон. Він нагадав, що система, яка будувалася у 60-ті роки минулого століття, була розрахована на інші об'єми виробництва та споживання тепла, але й досі працює на тому ж обладнанні. Більше 200 км тепломереж теж потребують заміни.

За словами директора департаменту ЖКГ області Ольги Довжук, відключення від газопостачання минулого року відбувалось не тільки в Кропивницькому.

Мінрегіон розробив зміни до закону про теплопостачання, які підтримав кабмін та вніс у Верховну Раду, аби на час опалювального сезону не відключати теплогенеруючі підприємства від газопостачання.

«Ми сподіваємося на те, що ця норма закону буде виконана, і це спростить ситуацію, яка була у нас протягом минулого року. Ми бачимо вирішення цього питання на законодавчому рівні», - зазначила вона.