У Кропивницькому діти лікуватимуться в сучасних комфортних умовах (ФОТО)

Перегляди: 2663

У Кропивницькому відкрили оновлене дитяче інфекційне відділення центральної міської лікарні.

На відкриття завітали керівництво міста та представники медичної спільноти міста сьогодні, 14 вересня, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив головний лікар закладу Олександр Артюх, такого результату вдалося досягнути тільки спільними зусиллями міського голови, депутатського корпусу та міськздоровуправління.

«В мене на душі просто радість. Такі моменти бувають напевне раз на 30 - 40 років. Це приміщення так капітально і з такою душею відремонтували вперше за 40 років, - зізнався Артюх. - Ми створили комфортні умови для лікування діток і роботи медиків».

Завдання провести капітальний ремонт відділення поставили ще у 2012 році. Роботи проходили в три етапи.

За словам керівника управління охорони здоров'я Оксани Макарук, кожен бокс, де перебуватиме дитина з мамою, ізольований: має свій окремий вихід, обладнаний туалетом, душовою з бойлером, віконцем для подачі їжі.

«Мені не соромно за те, що багато років довелося покласти на цей проект. Але сьогодні я скажу, що нарешті ми його завершили», - сказала Макарук.

«Якщо ми говоримо про інтеграцію в європейське середовище, ми повинні дотримуватись відповідних стандартів, в тому числі приміщень, обладнання, надання медичних послуг. Я дуже задоволений, що за допомогою децентралізації влади ми змогли знайти в бюджеті кошти для реконструкції такого надважливого медичного закладу», - зазначив міський голова Андрій Райкович.