У Мінкульті розкрили витрати на фестиваль «Кропивницький» і «пояснили» роль Горбунова

Перегляди: 3013

CBN поцікавився у Міністерства культури витратами на всеукраїнський мистецький фестиваль «Кропивницький», складом оргкомітету та роллю нардепа Олександра Горбунова. Вчора, 13 вересня, отримав офіційну відповідь.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Оргкомітет

Склад організаційного комітету досі був невідомим. Саме цей таємний орден відмовив CBN в акредитації, не пояснивши причин. Потім, правда, заявив, що його не так зрозуміли, однак виглядало це як спроба виправдатись за чиєсь не дуже адекватне рішення.

До оргкомітету, згідно з листом мінкульту, входили:

- Міністр культури Євген Нищук - голова оргкомітету;

- народний депутат Олександр Горбунов - заступник голови оргкомітету;

- директор Департаменту культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської ОДА Валентина Животовська;

- режисер і продюсер Сергій Проскурня;

- заступник Міністра культури Юрій Рибачук.

Гроші

Загалом на проведення фестивалю виділили 7,5 мільйона гривень, це загальновідомо. Нас цікавили статті видатків і виконавці робіт.

Організацією «Кропивницького - 2018» займалося державне підприємство «Державна дирекція міжнародних конкурсів та мистецьких програм "АРТ-УКРАЇНА"». Саме воно отримало ці 7,5 мільйона і витратило на:

- культурно-мистецький захід «Кропивницький об’єднує» - 600 000 гривень;

- культурно-мистецький захід «Великого бажайте» - 1 178 943 гривні;

- культурно-мистецький захід «Український мейнстрім» - 1 363 330 гривень;

- культурно-мистецький захід «Герої серед нас» - 1 263 143 гривні;

- культурно-мистецький захід «Театр: пошуки та експерименти» - 1 102 947 гривень;

- культурно-мистецький захід «Мистецтво просто неба» - 711 600 гривень;

- культурно-мистецький захід «З дітьми і для дітей» - 1 280 037 гривень.

Виходить рівно 7,5 мільйона. З виконавцями не ясно. До 20 вересня «Державна дирекція міжнародних конкурсів та мистецьких програм "АРТ-УКРАЇНА"» має подати Міністерству культури «творчий звіт про виконані роботи, виконавчий кошторис витрат з постатейними витратами та копіями всіх первинних та розрахункових документів».

Олександр Горбунов

Математичні підрахунки провести складно. Але прізвище Горбунова лунало так часто, що складалося враження: якби не цей народний обранець, ніякого фестивалю не було б. Ми запитали у мінкульту: «Що конкретно народний депутат Олександр Горбунов зробив для проведення фестивалю?»

Нам «конкретно» відповіли: «В межах повноважень інформуємо, що народний депутат України Горбунов О. В. є ініціатором проведення в м. Кропивницький мистецького фестивалю та заступником голови Організаційного комітету з підготовки і проведення в м. Кропивницький щорічного національного мистецького фестивалю "Кропивницький"». Підпису «Капітан Очевидність» під відповіддю чомусь немає.

Далі буде.

Андрій Лисенко, фото Григорія Зуба, CBN