Вуличне піаніно та міні-мурал: Кропивницький отримав подарунки до свого дня народження (ФОТО)

Перегляди: 2601

14 вересня культурно-мистецький фонд «Перспектива» громадського діяча Артема Стрижакова відкрив два творчі проекти до Дня міста, передає кореспондент CBN.

Першим містянам презентували арт-інсталяцію «Вуличне піаніно» на Дворцовій. На реалізацію цього проекту витратили 8 тисяч гривень. В рамках заходу гостей розважали вокально-фортепіанним концертом.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Ініціатор проекту – Олександр Сорочан, один із переможців конкурсу грантів від культурно-мистецького фонду "Перспектива", засновником якого є Артем Стрижаков. Такі вуличні піаніно популярні в Європі, і наше місто не має бути винятком», - прокоментувала виконавчий директор фонду Олександра Ткаченко.

Піаніно буде стояти неподалік бібліотеки ім. Бойченка постійно. Для нього пошили спеціальний водонепроникний чохол. Працівники кафе, що знаходиться поруч, будуть накидати чохол на піаніно вночі та у випадок дощу. В інший час піаніно буде доступним для всіх жителів і гостей міста. Якщо інструмент потребуватиме настройки – це питання вирішить фонд.

Наступним об’єктом, який урочисто презентували цього дня, став люмінесцентний мурал на стіні кінотеатру «Зоряний» під назвою «Королева ночі». Його автор – Карина Хван.

«Тут зображена дівчина. Вночі вона світитиметься, а вдень просто радуватиме своїм виглядом очі перехожих. Цей проект обійшовся у суму понад 20 тисяч гривень», - зазначила Олександра Ткаченко.

Відкриття міні-муралу також супроводжувалося концертною програмою.

Нагадаємо, сьогодні, 15 вересня, Кропивницький відзначає 264-річчя з дня заснування.