У Кропивницькому руйнується архітектурне творіння Якова Паученка (ФОТО)

Перегляди: 1506

На розі вулиць Віктора Чміленка та В'ячеслава Чорновола попереджувальною стрічкою знову огородили двоповерховий маєток з кутовою вежею, який свого часу належав відомому доктору медицини Самуїлу Вайсенбергу.

Як повідомив CBN керівник департаменту охорони здоров'я ОДА Олег Рибальченко, про стан пам'ятки архітектури знають і в обласній держадміністрації, і в обласній раді.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Реставраційна комісія прийняла рішення про необхідність проведення робіт по збереженню цілісності архітектурної пам'ятки, якій вже 120 років. Департамент отримав гроші на проектно-кошторисну документацію.

Реставраційний ремонт буде відбуватися за новими будівельними нормами, що прийняли минулого року. У департаменті сподіваються, що його проведуть у 2019.

Лікарню створив у 1898 році відомий єлисаветградський архітектор у властивій йому манері змішання кількох архітектурних стилів, зокрема з елементами готики.

Будівля складає неповторний колорит Кропивницького.

Нагадаємо, у художньо-меморіальному музеї імені Осмьоркіна презентували фотокнигу «Місто о п’яти іменах. На перехресті стилів та епох. Архітектурні образи міста Кропивницького у фотооб’єктиві Ігоря Демчука».

Ігор Демчук - заслужений журналіст України, фотокор газети «Народне слово» та лауреат премії імені Ковпака.