На Кіровоградщині повернули державі золотоносне родовище

Перегляди: 1498

Прокуратура не допустила незаконного передання у приватну власність земель, розташованих над Юр’ївським золоторудним родовищем.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України, текст якого має CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Верховний Суд, розглянувши справу в порядку письмового провадження, погодився з доводами прокурора і задовольнив касаційну скаргу прокуратури області, скасувавши рішення судів першої та апеляційної інстанцій, та прийняв нове, яким задовольнив позов про повернення земельних ділянок у загальнодержавну власність», - сказано у повідомленні.

Мар’ївська сільська рада Кіровоградської області всупереч вимогам Земельного кодексу України передала у власність 68 громадянам земельні ділянки загальною площею 17 га для індивідуального житлового будівництва, які розташовані за межами населеного пункту над Юр’ївським золоторудним родовищем.

Прокуратура оскаржила всі 68 рішень Мар’ївської сільської ради. Судова тяганина тривала більше десяти років, і тепер рішення Верховного Суду є остаточним.

Цього разу прокуратура Кіровоградської області після серії оскаржень в Апеляційному та Касаційному порядках добилася ствердного результату, чим запобігла приватизації земель та земельних надр загальнодержавного значення.

За геологічними розвідками відомо, що Юр’ївське родовище має вміст золота в рудах від 34,5 г/т до 153,8 г/т та є одним з найперспективніших в Україні.