На сайті «Є ліки» не зареєструвалися лише Кіровоградщина і Миколаївщина

Перегляди: 1391

Кіровоградська область - один з двох регіонів, які не зареєструвалися на сайті «Є ліки»

Це сайт, на якому кожен пацієнт може перевірити наявність лікарських засобів, придбаних за бюджетні кошти, у своїй лікарні, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Щороку держава виділяє кошти на закупівлю ліків. Сотні лікарських засобів, оплачених державою, повинні бути доступними для лікування хворих. Проект «Є Ліки» дозволяє кожному громадянину перевірити, які саме лікарські засоби є у його лікарні.

Нагадаємо, що в Міністерстві охорони здоров'я заявляють, що пацієнти не повинні платити в лікарнях за більшість препаратів.

В Україні є спеціальний Національний список препаратів, які повинен закупити кожен медзаклад. Їх пацієнти мають право отримувати безкоштовно, оскільки держава закуповує їх за гроші платників податків.

До цього списку увійшли 427 безпечних і дієвих препаратів. Для тих, хто проходить лікування в стаціонарі, ці препарати повинні надаватися без оплати.

Перевірити наявність даних ліків можна таким чином:

- на інформаційних стендах в установах охорони здоров'я;

- на офіційних сайтах регіональних департаментів та управлінь;

- у мобільному додатку «Ліки Контроль».

На веб-сторінці управління охорони здоров'я Кропивницького в розділі "Актуально" та "Інформація про наявні ліки в медзакладах" є дані про залишки деякої кількості препаратів. Немає інформації про те, що було закуплено, коли і в якій кількості, як і про виробника. Та й самі дані застарілі. Наприклад, ще сьогодні у міській лікарні швидкої допомоги висіли дані за 12 вересня.