У місті на Кіровоградщині хочуть створити креативну зону відпочинку за 2 мільйони гривень

Перегляди: 1432

У Новоукраїнці планують створити парк із фонтанами, великою сценою і клумбою, вартість проекту – 2 мільйони гривень.

Про це CBN повідомив голова Новоукраїнської ОТГ Олександр Корінний.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Нашу громаду відібрали в другу хвилю проекту DOBRE. Проект пропонує багато напрямків, а громада обирає ті, які є для неї важливими. Ми обрали один із напрямків – "Місцевий економічний розвиток", тобто стимулювання розвитку малого і середнього бізнесу. Але ми не хочемо ставити примітивні торговельні ряди, ми хочемо це зробити креативно. Ми спільно зі спеціалістами DOBRE вивчили думку громади і дійшли до написання проекту, який називається "Творення зон для розвитку малого та середнього бізнесу"», - сказав він.

У Новоукраїнці вирішили, що це має бути парк з фонтанчиками, великою сценою, клумбою, гарними лавочками, сучасним освітленням тощо. У парку планують розмістити тимчасові торговельні місця, тут місцеві товаровиробники зможуть реалізовувати свою продукцію. Передбачається, що на цій локації будуть проходити масові заходи. На клумбі квітками утворять герб міста. Зону відпочинку розроблять у центрі Новоукраїнки біля храму.

Проект під робочою назвою «Сквер на Соборній» колектив міської ради у співпраці з проектом DOBRE та креативною командою «Місто-сад» планують реалізувати у 2019 - 2020 роках. Наразі оголосили збір коштів на реалізацію першого етапу - створення бренду та проекту парку. Його вартість - 60 тис. грн.

Аби все було прозоро, Олександр Корінний інформує у Facebook про збір коштів та вказує прізвища тих, хто долучився до корисної справи.

За перший день вдалося зібрати майже 5 тисяч гривень. На реалізацію проекту Новоукраїнка отримає від партнерів 2 млн 100 тис. грн.

Організатори вважають, що у випадку, якщо громада візьме активну участь у створенні парку, люди більше цінитимуть і оберігатимуть колективне майно.