Фермер з Кіровоградщини: відбирали врожай бійці нардепа Берези, але Береза ні при чому

Перегляди: 5396

Керівник ТОВ «Агрофірма П’ятихатська» (Петрівський район) Олександр Поворознюк заявив, що його врожай намагалися відібрати з допомогою бійців батальйону «Дніпро-1».

Про це він сказав журналістам сьогодні, 20 вересня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Народний депутат («Народний фронт») Юрій Береза командував полком спеціального призначення «Дніпро-1», створеним спочатку як спецбатальйон.

«Спочатку думав, що це сон, потім - що кіно знімають, - розповів Поворознюк. - Ну я не міг подумати, що можна так от нахабно приїхати і забирати чуже. Але дійшло все-таки, що це все - всерйоз, я почав телефонувати в усі інстанції: УМВС в області, прокуратуру, райвідділ. Усі з’їхалися, почали розбиратися. Нападники почали розбігатися в різні боки, їх почали відпрацьовувати... Ну, якось так...»

Він зазначив, що у нападі брали бійці батальйону «Дніпро-1».

«В Інтернеті я прочитав, що Берези зять причетний до цього, - зазначив фермер. - Скажу вам відверто: я дружу з депутатом Березою, і я не думаю, що це його діла. Те, що там був його батальйон "Дніпро-1", то це факт, ми їх бачили, і я їх знаю. Але, як би там не було, думаю, що Береза непричетний. У мене з ним хороші взаємини, і я не думаю, що він на це піде».

Олександр Поворознюк також наголосив, що правоохоронці спрацювали оперативно і якісно: «Я вам хочу сказати впевнено, що в Кіровоградській області законність є. Так, як проявила себе поліція, - дай Бог, щоб у кожній області себе так поводили. Бандити були затримані. Зробили, як воно має бути. Я привіз документи, що вся земля належить мені, що ніхто її не відчужував, що ніхто її не забирав».

Нагадаємо, на території Йосипівської сільської ради Петрівського району вчора, 19 вересня, стався конфлікт між двома суб’єктами господарювання. На ситуацію оперативно відреагували працівники Петрівського відділення поліції, яких викликав власник поля.