У Кропивницькому ініціативна громада спільно з міською владою вирішила низку проблем (ФОТО)

Перегляди: 859

Кілька місяців тому жителі ОСББ «Переможець - 21», що на вулиці Генерала Жадова, на зустрічі з міським головою Андрієм Райковичем розповіли про низку проблем, які вони хочуть вирішити за допомогою місцевої влади.

Учора, 19 вересня, до людей приїхав секретар міської влади Андрій Табалов, щоб почути, що зроблено й в чому ще потрібна допомога, повідомляє CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Проблеми, з якими жителі ОСББ зверталися до влади, стосувалися перенесення смітника, поновлення освітлення, заміни труб водопідведення, адже у людей у кранах був дуже низький тиск води, гідроізоляції каналізаційних люків, відключення будинків від централізованого опалення та поновлення зливної системи, через яку під час сильних дощів заливає підвали.

Як розповіла голова правління ОСББ «Переможець - 21» Тетяна Джулай, три проблеми вже успішно вирішені: смітник перенесли, освітлення зробили, заіржавілі труби водопідведення замінили на пластик.

Триває робота з гідроізоляції каналізаційних люків. В ОСББ сподіваються, що в наступному році замінять зливну систему (проектно-кошторисна документація вже виготовляється) і можна буде привести до ладу прибудинкову територію.

Кропивничани звернулися до Андрія Табалова з проханням посприяти відключенню будинків від централізованого опалення. У двох будинках залишилося 20 квартир, які ще не відключені від тепломережі. «Боржники не можуть стати на заваді іншим мешканцям», - зазначила Тетяна Джулай.

Секретар міськради запевнив, що обов'язково буде присутній на відповідній комісії, аби допомогти людям, і відстежить, аби були профінансовані два ще не вирішених питання.

«Я вважаю, якщо люди активні й самі починають щось робити для вирішення своїх питань, то їм треба допомагати в першу чергу. Інші повинні в них вчитись, як треба працювати. Не чекати, коли до тебе прийде кандидат раз на п'ять років, а працювати. Ви саме такі. Тому я зроблю абсолютно все від мене залежне, щоб питання були вирішені», - зазначив Андрій Табалов.