У Кропивницькому відзначили День студентського спорту (ФОТО)

Перегляди: 1401

Сьогодні, 20 вересня, в Кропивницькому на стадіоні «Ікар» Кіровоградської льотної Академії Національного авіаційного університету, відбулося свято з нагоди Міжнародного дня студентського спорту.

Про це повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Свято започаткувала в 2015 році Генеральна конференція ЮНЕСКО за ініціативи Міжнародної федерації студентського спорту. Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України та Спортивна студентська спілка України запропонували вітчизняним вищим навчальним закладам долучитися до ініціативи.

20 вересня різноманітні заходи вже вдруге відбулися й на Кіровоградщині. На стадіоні «Ікар» зібралися студенти-спортсмени всіх навчальних закладів I - IV рівнів акредитації.

Привітати та поздоровити учасників дійства завітали перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко, начальник управління фізичного виховання та спорту комітету МОН України Віталій Масло, керівники управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської ОДА, провідних вищих навчальних закладів області, представники НОК України.

Подяки за плідну працю отримали кращі викладачі фізичного виховання вузів області.

Після урочистої церемонії відбулася загальна руханка.

Згодом всі учасники свята долучилися до загального українського флеш-мобу з підтягування на перекладині.

Завершилося дійство змаганнями з гирьового спорту, перетягування канату та різноманітних естафет.