СБУ припинила поширення антиукраїнської книги, співавтор якої - член «Батьківщини» з Кропивницького (ФОТО)

Перегляди: 6380

Співробітники Служби безпеки України припинили поширення розміщеного в Google Play видання антиукраїнського змісту під назвою «Диалог с грядущим русским царем».

Про це CBN повідомили у прес-групі УСБУ в Кіровоградській області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Правоохоронці встановили, що авторами електронного видання є один із жителів Кропивницького та громадянин Російської Федерації, який видає себе за нащадка царської родини Романових. У тексті автори популяризують Російську Імперію та спростовують існування України як окремої суверенної держави.

«З метою правового регулювання та застосування адміністративно-правових санкцій співробітники спецслужби повідомили Державний комітет телебачення і радіомовлення України. Відповідно до наказу Держкомтелерадіо, затвердженого постановою КМУ від 05.04.2017 №253, вказане видання внесено до Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягань на права і свободи людини», - сказано у повідомленні.

Наразі проводяться заходи щодо недопущення подальшого поширення співавторами ідей порушення територіальної цілісності України.

В офіційному повідомленні СБУ прізвища авторів книги не названі.

Як вказується на російських сайтах з продажу електронних видань, цю книгу написали росіянин Борис Максименко та кропивничанин Дмитро Зубов. Останній, за даними CBN, свого часу очолював Новоархангельську РДА та досі значиться керівником Подільської (Ленінської) районної організації партії «Батьківщина» в Кропивницькому.

Те, що співавтор книги та керівник райорганізації «Батьківщини» - одна й та ж людина, видно з таких світлин.

Ось ця - з сайту «Златопіль».

Ця світлина - з російського сайту Litres, де продається книга про прийдешнього царя.