На Кіровоградщині військова прокуратура засекретила справу про те, як СБУшник жорстоко побив чиновника

Перегляди: 2725

Андрій Трубачев, «Україна-Центр»

За якою статтею ведеться розслідування у справі про жорстоке побиття чиновника районної адміністрації ймовірно співробітником СБУ, чи оголошено комусь про підозру, якими процесуальними строками обмежене саме розслідування - всю цю інформацію у військовій прокуратурі вважають таємницею слідства. І не розголошують.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нагадаємо, інцидент стався в ніч на 27 липня в одному з кафе Гайворона, де дружина Володимира Левченка відпочивала з подругами. Чоловік прийшов до закладу після кількох телефонних дзвінків дружини, яка щось відзначала з подругами. За її словами, до них чіплялася нетвереза компанія в складі начальника райвідділу поліції Сергія Сирака, водія місцевої управи СБУ і якогось «Жені», за інформацією ЗМІ - співробітника обласного управління Служби безпеки України Євгена Ходідада.

За словами потерпілого, саме ця людина в присутності поліцейського начальника й багатьох інших свідків двічі вдарив його в голову, потім бив уже на землі, ногами, переважно в голову. Результат - струс мозку і подвійний перелом щелепи зі зміщенням, операція. У коментарі нашому виданню Левченко стверджував також, що Ходідад приходив до нього в лікарню і переконував забрати з органів подану заяву.

В обласному СБУ повідомили, що розслідуванням займаються військова прокуратура і внутрішня безпека. А в Гайворонському райвідділі поліції представили нового начальника - наступного дня після того, як історія набула розголосу. При цьому за даними, отриманими з власних джерел «УЦ», Сергій Сирак не звільнений, а знаходиться у відпустці, звідки, швидше за все, відправиться прямо на пенсію.

Ми спробували отримати інформацію про хід розслідування і по офіційних каналах, направивши до військової прокуратури Південного регіону інформаційний запит. Це було 16 серпня. Минулого тижня ми отримали відповідь за підписом заступника військового прокурора кіровоградського гарнізону Євгенія Калашникова, датовану 10 вересня.

Згідно з текстом документа, запитувана інформація, ще раз - якою статтею КК передбачено злочин, за ознаками якого ведеться розслідування у кримінальному провадженні, чи оголошено комусь про підозру, в які терміни має бути закінчене розслідування, - становить таємницю слідства. І її розголошення на даному етапі може зашкодити слідству.

Ще одне запитання, залишене без відповіді, - чи має якийсь процесуальний статус у рамках справи вже, очевидно, колишній начальник Гайворонського райвідділу поліції Сергій Сирак. За словами потерпілого, той не тільки не намагався зупинити колегу з СБУ, який ламав ногами кістки людині, що вже лежала на підлозі, а й нібито відбув згодом з місця подій в автомобілі разом з цим колегою...