У Кропивницькому хочуть створити єдиний в Україні Центр комплексних екологічних досліджень

Перегляди: 1413

Розбудова в Кропивницькому технопарку Flyght City 4.0, яка триває вже майже п’ять років, дозволить упроваджувати передові технології для вивчення екологічних проблем регіону.

Про це на відкритті вчора, 25 вересня, в представницького офісу та дослідницького центру корейської компанії з розробки та виробництва дронів SafeusDrone розповів начальник Льотної академії Національного авіаційного університету, голова кластеру «ІТ-Альянс 4.0» Сергій Неділько, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Неділько нагадав, що розбудова технопарку йде за чотирма напрямками: безпілотники, мала авіація, ІТ та екологія.

Для розвитку останнього напрямку вже розроблена концепція єдиного в Україні Регіонального центру комплексних екологічних досліджень, який займатиметься моніторингом стану навколишнього середовища та розробкою технологій покращення екологічного стану Кіровоградської області.

До роботи Центру залучать Державну екологічну академію післядипломної освіти, департамент екології та екоінспекцію при Кіровоградській ОДА, всеукраїнське громадське об’єднання «Е-Екологія», ГО «Еко-Альянс 4.0» та «Євроейський шлях 4.0», Центр 3D-моделювання, Центри безпілотних літальних апаратів та робототехніки ЛА НАУ, кластер інформаційних технологій «ІТ-Альянс 4.0» тощо.

У дослідженнях повітря, води, ґрунту використовуватимуть БЛПА та сучасні програми, розроблені в стінах ЛА НАУ.

Питання наразі - лише у фінансуванні.