У Кропивницькому навчатимуть операторів дронів

Перегляди: 1086

На базі Льотної академії навчатимуть операторів безпілотних літальних апаратів.

Про це на відкритті учора, 25 вересня, представницького офісу та дослідницького центру корейської компанії з розробки та виробництва дронів SafeusDrone розповів начальник Льотної академії Національного авіаційного університету, голова кластеру «ІТ-Альянс 4.0» Сергій Неділько, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Неділька, фахівці ЛА НАУ разом з представниками корейської компанії мають намір створити мережу центрів обслуговування дронів і підготовки операторів БПЛА.

Разом вони розроблятимуть технології застосування безпілотників у різних сферах, а також створюватимуть дуальну систему освіти: теорії бакалаврів і магістрів в області робототехніки та безпілотників навчатимуть в ЛА НАУ, а практичні навички вони здобуватимуть у південнокорейських навчальних закладах.

За словами Сергія Неділька, спільна робота дозволить створювати нові робочі місця, продавати україно-корейську продукцію на вітчизняному та світовому ринках, для чого буде реалізовуватись південно-корейська модель постпродажного обслуговування дронів.

Нагадаємо, медики Кіровоградщини планують перевозити кров і ліки дронами.