У Кропивницькому разом з корейцями розроблятимуть дрони. (ФОТО)

Перегляди: 1215

У Кропивницькому відкрився представницький офіс та дослідницький центр корейської компанії з розробки та виробництва дронів SafeusDrone.

На урочисте відкриття в Льотну академію НАУ завітали голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Лі Янг-Гу та народні депутати, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Керівник Льотної академії Сергій Неділько підкреслив значущість того факту, що країна, яка займає передове місце серед інноваційних країн світу, в тому числі в розробці дронів, обрала для співробітництва саме Кропивницький і ЛА НАУ, де вже сьогодні здійснюється підготовка спеціалістів з безпілотників.

Президент компанії SafeusDrone Квак Воонг Шин зазначив, що офіс відкритий для талановитих українців: «Одна людина – слабка, а разом – ми сильні».

Гостей з Республіки Корея привітав голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Він зазначив, що на Кіровоградщині активно впроваджуються ІТ-технології: «Саме наш регіон є надійним партнером, саме в нашому регіоні є можливість використовувати знання наших талановитих студентів. Ми виробляємо найякісніші системи безпеки, ми активно впроваджуємо в сільське господарство нові технології. І нам приємно, що друзі з Кореї готові продовжити ці перетворення, які дадуть нам можливість мати нові робочі місця і новий соціальний рівень на Кіровоградщині».

У свою чергу Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Корея в Україні пан Лі Янг-Гу наголосив, що подібна співпраця - ідеальне партнерство, і що вже через півроку можна буде побачити перші результати.

Після урочистого відкриття офісу курсанти академії продемонстрували, як дрони можуть обприскувати поля, перевіряти цілісність ліній електропередач та допомагати рятувати людей на пожежах.