Соціологічне опитування продемонструвало, кого кропивничани хочуть бачити мером

Перегляди: 1108

Опитування громадської думки жителів Кропивницького проводилося з 13 серпня по 2 вересня 2018 року методом особистого інтерв'ю з використанням планшетів (САРІ), опитано 800 респондентів, що мешкають у Кропивницькому, за триступеневою стохастичною вибіркою, випадковою на кожному ступені, що репрезентативна для населення міста віком від 18 років.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і без врахування дизайн-ефекту) не перевищує: 3,5% для показників, близьких до 50%, 3,1% - для показників, близьких до 25% або 75%, 2,3% - для показників, близьких до 12% або 88%, 1,6% - для показників, близьких до 5% або 95%.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Якби вибори мера Кропивницького відбувалися наприкінці серпня, перемогу отримав би громадський діяч Артем Стрижаков.

Про це свідчать дані, опубліковані на офіційному сайті Київського міжнародного інституту соціології, передає кореспондент CBN.

За результатами дослідження громадської думки жителів Кропивницького, якби ті, хто не визначився за кого голосувати, як звичайно, не прийшли б на вибори, участь у голосуванні взяли б близько 70% усіх виборців, і подані голоси розподілилися б таким чином:

- 43,5% проголосували б за Артема Стрижакова;

- 28,4% – за Андрія Райковича;

- 13,6% – за Олександра Цертія;

- 10,8% – за Андрія Табалова;

- 3,8% – за інших кандидатів.

Також Київський міжнародний інститут соціології дослідив електоральні настрої населення щодо виборів до Верховної Ради за мажоритарною системою. Першість у рейтингу знову ж таки належить Артему Стрижакову (25,8% ). У чинних народних депутатів показники 8 і менше відсотків мають Станіслав Березкін, Олександр Горбунов, Костянтин Яриніч, а також екс-нардеп Андрій Табалов.