У 2019 році в Олександрії відкриється Центр гемодіалізу

Перегляди: 1535

Гемодіалізний центр в Олександрії почне працювати у 2019 році.

Про це повідомляє CBN з посиланням на прес-службу Олександрійської міськради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Майже півтори тисячі олександрійців потребують нефрологічної допомоги. З них на обліку перебувають 268 хворих з хронічною нирковою недостатністю, 50 жителів міста потребують гемодіалізного лікування.

Хворі з нирковою недостатністю вимушені проходити лікування в Кіровоградській обласній лікарні, в Олександрійській районній лікарні чи Маловисківській ЦРЛ.

Тому цього року в Олександрії розробили та затвердили програму надання медичної допомоги хворим на хронічну ниркову недостатність, які потребують лікування методом гемодіалізу. На території міської лікарні №1 виділили окреме приміщення, де зараз проводять роботи зі зведення стін та улаштування перекриття. Роботи обіцяють завершити до кінця листопада.

Обладнання для гемодіалізного центру поставить ТОВ «Фрезеніус Медикал Кер Україна». Мова йде про 10 апаратів для гемодіафільтрації, очищення води та апарат «Граномікс» для приготування спеціальних розчинів. Обладнанням такого рівня можуть похвалитися лише обласні лікарні Кропивницького та Дніпра.

Витратні матеріали для проведення гемодіалізу закуповуватимуть за рахунок державної медичної субвенції. З цього ж джерела платитимуть медикам.

Комунальні послуги і забезпечення Центру медикаментами, виробами медичного призначення та деззасобами візьме на себе міський бюджет.

Нагадаємо, на Кіровоградщині створять інтерактивну карту медичних реформ