У Кропивницькому реабілітують бійців на природі

Перегляди: 790

У Кропивницькому соціально-психологічну допомогу можна отримати не тільки в стінах реабілітаційного центру, а й на природі.

Саме такі форми соціально-психологічної адаптації кропивничан після війни застосовують у ЦРВ «Коловорот», повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як розповів координатор та психолог Центру Андрій Фоменко під час другої психологічної дегустації Intro-Meet, за півроку більше 170 з майже 600 звернень стосувалися саме соціально-психологічної адаптації. Аби допомогти воїнам і їхнім сім’ям, влітку «Коловорот» організовував мандрівки заповідними місцями Кіровоградщини та на Карпати.

До «Табору для наших», який уже став традиційним для «Коловороту» форматом, цього року увійшли 14 кропивничан з родинами. Вони відпочивали, спілкувалися, вчилися у мальовничому місці біля Клинців.

Під час триденного псих туру в Карпатах 13 військових з родинами піднімалися на гори Хом’як і Синяк.

«Природні ресурси у роботі психолога є дуже важливими, і колектив, який опиняється у цьому новому середовищі, - це те, що необхідно для соціально-психологічної адаптації і встановлення рівноваги бійців», - зазначив Андрій Фоменко.

Крім того, представники «Коловороту» працювали інструкторами під час спільного проекту з УДЮТ СІЧ. Мова йде про військово-патріотичні таборівки, де кропивницькі ветерани навчали дітей, як правильно обладнати табір, проводили тренінги з кризової допомоги, тактичної медицини, показували вправи зі зброєю, навчали орієнтуванню на місцевості і картографії.