У Кропивницькому стартує капітальний ремонт шляхопроводу по провулку Об’їздному

Перегляди: 1216

Вже із понеділка, 1 жовтня, містобудівники і спеціальна ремонтна техніка почнуть працювати над капітальним ремонтом шляхопроводу по провулку Об’їздному у Кропивницькому.

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ремонт розпочнеться одразу на двох крайніх полосах. Це технологічно найскладніші для ремонту ділянки – тут розміщені тротуари, які необхідно облаштувати на вже капітально відремонтованому дорожньому полотні. У той же час, повністю перекривати рух транспорту через міст не будуть: для цього залишать центральну полосу дороги.

Через шляхопровід не зможуть рухатися тролейбуси, адже для забезпечення можливості роботи кранів, доведеться демонтувати контактну мережу. Це ускладнить транспортне сполучення Новомиколаївки з центром міста, оскільки електротранспорт перевозив левову частину пасажирів за цим маршрутом. Заступник міського голови Олександр Мосін доручив управлінню розвитку транспорту та зв’язку оперативно підготувати тимчасову схему руху на період виконання ремонтних робіт.

Розглядається декілька варіантів. Один з них передбачає рух тролейбусів з двох сторін мосту: одні підвозитимуть людей до зупинки «Аеропорт», інші курсуватимуть від площі Дружби народів. Трансфер між ними забезпечуватимуть два резервних автобуси КП «Електротранс». Якщо ж технічної можливості не буде таким чином організувати рух, на Новомиколаївку курсуватимуть додаткові великомісні автобуси. Крім того, міська влада звернеться до перевізників з проханням випустити на цей напрямок додаткові одиниці маршруток.

За сприятливої погоди капітальний ремонт мосту по провулку Об’їздному, до того моменту, щоб по ньому повноцінно почали рухатися всі види транспорту, займе близько трьох місяців.

Будуть моменти, коли через шляхопровід транспорт не зможе проїхати взагалі. Повне блокування руху застосують під час встановлення нових опорних частин мосту. На це потрібно буде п’ять-шість годин і такі роботи планують виконувати вночі.

У понеділок спеціалісти комунального підприємства вже розпочнуть знімати тролі контактної мережі, а вночі на вівторок на мосту будуть встановлені бетонні обмежувачі руху і відповідні дорожні знаки.

Про тимчасову схему руху громадського транспорту через міст обіцяють повідомити додатково.