В Олександрії та Знам'янці пасажири громадського транспорту поступово переходять на QR-квитки

Перегляди: 3147

В Олександрії та Знам'янці за чотири місяці пасажири міського транспорту придбали понад півтисячі е-квитків.

Як повідомили CBN у прес-службі Кіровоградської філії ПриватБанку, технологію електронного квитка в цих містах Кіровоградщини запустили у червні.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В цілому з початку 2018 року українці купили понад 2 мільйони електронних QR-квитків – подібний спосіб оплати проїзду в громадському транспорті працює в 20 українських містах.

«Українці вже звикли оплачувати проїзд у транспорті смартфонами, а невдовзі для цього не потрібно буде й QR-кодів – перший проект добового електронного квитка вже працює в Дніпрі та готується до запуску в інших містах. Якщо карткова оплата проїзду вимагає фантастичних інвестицій в інфраструктуру, то запуск електронного квитка можливий без капіталовкладень у будь-якому місті», - розповів заступник керівника напрямку платежів і переказів ПриватБанку Артем Фесько.

Для оплати проїзду QR-кодом потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 та відсканувати зображення на стикерах, розміщених у салоні транспорту. Під час поїздки оплачений квиток потрібно «закомпостирувати» в смартфоні та показати кондуктору.

Банківська комісія за використання QR-коду відсутня, пасажири оплачують тільки вартість квитка.

Нагадаємо, Знам’янка стала 19 містом в Україні та другим містом на Кіровоградщині, де впровадили оплату за проїзд через QR-код на 11 маршрутах у міських та приміських автобусах.