На Кіровоградщині оголосили місячник здачі зброї

Перегляди: 752

Із 1 по 31 жовтня 2018 року на території держави та Кіровоградщини зокрема проводитиметься місячник добровільної здачі зброї, спеціальних засобів самозахисту, вибухових матеріалів та боєприпасів в органи Національної поліції.

Про це CBN повідомили у секторі комунікації ГУ Національної поліції в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Громадяни, які добровільно здадуть зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності, а зброя, яка дозволена до реєстрації, а це – мисливська та газова, може бути зареєстрована у власність в установленому порядку.

Зброю можна здати в органи Національної поліції області за місцем проживання.

Загалом у 2018 році до відділів та відділень поліції області жителі Кіровоградщини добровільно здали 191 одиницю зброї, з яких – чотири одиниці армійського зразка, два незареєстрованих мисливських нарізних карабіни, утинок мисливської гладкоствольної рушниці, ствол часів Другої світової війни, 206 набоїв до нарізної зброї, два снаряди, шість гранат, три запали, три метри вогнепровідного шнура, шість електродетонаторів, 52 незареєстровані мисливські гладкоствольні рушниці, шість мисливських ножів, три незареєстровані газові пістолети.

Також здали 122 гладкоствольні рушниці, вісім пристроїв для відстрілу гумових куль, 25 газових пістолетів, револьверів, які раніше були зареєстровані та прийшли у стан, не придатний для подальшого використання.

За результатами проведених перевірок в особисте користування громадян зареєстровано 51 одиницю зброї та пристроїв.