У Кропивницькому чекають на початок роботи біогазової електростанції

Перегляди: 931

Фірма «ЛНК», завдяки якій на полігоні твердих побутових відходів у Кропивницькому працюватиме біогазова електростанція, вже отримала кадастровий номер на ділянку, де буде встановлено обладнання.

Така інформація прозвучала на нараді з керівниками підприємств ЖКГ сьогодні, 1 жовтня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами керівника ГУ ЖКГ в місті Віктора Кухаренка, подальші кроки - розгляд питання з надання земельної ділянки в оренду на найближчій сесії міськради.

Як розповіла CBN заступник директора «Екостайлу» Тетяна Мартовицька,

дегазація сміттєзвалища дозволить зменшити шкідливі викиди в атмосферу та знизити рівень пожежонебезпечності полігону, а також пристосувати його обслуговування до вимог нових правил експлуатації.

«12 соток землі виділяють підприємству "ДНК" впритул до сміттєзвалища. Фірма вже придбала необхідне обладнання з урахуванням наших потужностей. Тим часом триває повне обстеження полігону задля розробки відповідних мап та визначення місць буріння 86 свердловин», - розповіла Тетяна Мартовіцька.

За її словами, проект працюватиме мінімум 50 років.

«Навіть на закритих полігонах впродовж ще десяти років можна видобувати біогаз. А в нас полігон діє», - зазначила заступник директора «Екостайлу».

Проект стартує з моменту надання сесією міськради земельної ділянки в оренду.