На Кіровоградщині теплогенеруючі підприємства заборгували «Нафтогазу» майже 500 мільйонів

Перегляди: 970

Загальна заборгованість теплогенеруючих підприємств за спожитий газ з урахуванням боргів минулих років та нарахованих штрафних санкцій, пені та інфляційних нарахувань, склала 498,2 мільйона гривень, в тому числі заборгованість поточного року – 183, 4 мільйона гривень.

Про це повідомила начальник головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольга Довжук під час колегії в ОДА щодо стану готовності об’єктів житлового фонду, котелень, інженерних мереж до опалювального сезону сьогодні, 2 жовтня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Найбільшу заборгованість за спожитий газ мають:

КП «Тепленергетик» – 220, 2 млн грн.;

ДП «Кіровоградтепло «ТОВ «ЦНТІ УНГА» – 165 млн грн.;

Найнижчий рівень розрахунків мають:

КП «Тепленергетик» – 40%;

КП «Теплокомуненерго» – 42%;

ДП «Кіровоградтепло «ТОВ «ЦНТІ УНГА» – 52%.

Мінрегіон України сформував реєстр підприємств, що матимуть можливість реструктуризувати заборгованість за електроенергію та природний газ та списати суми.

До цього реєстру включили шість підприємств області. Договори реструктуризації уклали з трьома підприємствами: КП «Теплоенергетик», КП «Олександріятеплокомуненерго» та КП «Енерговодоканал» (смт Смоліне).

Станом на 27 вересня 6,7 мільйона гривень заборгували установи, що фінансуються з державного бюджету. Найбільшим боржником є Кіровоградська льотна академія Національного авіаційного університету – 5,7 мільйона гривень. Ще 1,7 мільйона гривень винні установи бюджетної сфери, що фінансуються з місцевих бюджетів Кропивницького – 476 тисяч гривень, та Олександрії – 1,2 мільйона гривень.