В Олександрії безкоштовно пролікувалися більше 1,5 сотні ветеранів війни

Перегляди: 2980

Цього року у стаціонарах безкоштовно пролікувалися 169 ветеранів війни, на медикаменти і харчування для яких витратили 106,5 тис. грн.

Про це йдеться на сайті Олександрійської міськради, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З міського бюджету виділили кошти на безкоштовне лікування ветеранів у стаціонарах медичних закладів. Облаштували спеціальні палати, у яких створені комфортні умови для перебування хворих. Для амбулаторного лікування хворих виписуються пільгові рецепти.

У стоматологічній поліклініці проводять безкоштовне зубопротезування учасників бойових дій та інвалідів війни. У поточному році відповідну пільгу отримали 40 чоловік на суму 76 тис. грн.

Безкоштовним лікуванням у Кіровоградському обласному госпіталі та Українському державному медико-соціальному центрі у поточному році скористалося 168 осіб.

У рамках акції «Зірка пам’яті» за ветеранами, які безпосередньо брали участь у бойових діях, закріпили лікарів, що відвідують своїх підопічних і надають допомогу.

Для зручності ветеранів виділяються окремі дні для проходження комплексного медичного огляду лікарів та лабораторних і рентгенологічних обстежень. Людей, які за станом здоров’я не можуть пройти обстеження у поліклініці, оглядають дільничні терапевти і вузькопрофільні спеціалісти вдома.