На Кіровоградщині торгують небезпечними іграшками

Перегляди: 975

Спеціалісти Держпродспоживслужби області винесли рішення про заборону надання на ринок України дитячої іграшки дельфін китайського виробництва, постійний контакт з такою іграшкою може призвести до проблем зі здоров’ям дитини.

Про це CBN поінформували в Держпродспоживслужбі області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фігурка підводна «Дельфін», виробник Інтекс (INTEX) Девелопт Компані лімітед; 8/Ф, ДахСінг Файнненшл Центр; 10В, Глоуцетер Роуд, Гонконг, Китай, а також ще чотири іграшки потрапили в поле зору спеціалістів в ході перевірок, оскільки не мали відповідних знаків маркування. Це стало підставою для проведення експертизи з визначення якості та безпечності іграшок. Спеціалісти встановили, що фігурка не відповідає вимогам, адже для її виготовлення використали матеріали, що є небезпечними і становлять серйозну загрозу для дитини.

Спеціалісти протягом трьох кварталів поточного року провели перевірки характеристик продукції, під час яких виявили 29 видів іграшок, що не відповідають встановленим вимогам безпечності іграшок.