Кропивницьким підприємцям пропонують скористатися інвестиційною підтримкою міського бюджету

Перегляди: 881

Міська рада визначила порядок використання коштів на фінансово-кредитну та інвестиційну підтримку суб’єктів підприємницької діяльності м. Кропивницького на часткову компенсацію відсотків за кредитами, які отримані в банківських установах на реалізацію інвестиційних проектів.

Про це CBN поінформували в прес-службі міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Право отримання фінансової допомоги мають суб’єкти малого і середнього підприємництва, які:

зареєстровані як суб’єкти господарювання в місті Кропивницькому;

не мають заборгованості з виплати заробітної плати, а також заборгованості перед бюджетом та державними цільовими фондами;

виконують чинне законодавство України про працю в частині виплати заробітної плати у розмірі не менше встановленого мінімального розміру;

не здійснюють виробництво зброї, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, організацію та проведення азартних ігор, обмін валюти, надання в оренду нерухомого майна.

Для участі у конкурсному відборі до департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міської ради міста Кропивницького необхідно подати такі документи:

заявку на участь у конкурсному відборі у двох примірниках;

кредитний договір з банківською установою на отримання кредиту (копія);

документи, що підтверджують цільове використання кредитних коштів, а саме: рахунки-фактури, договір купівлі-продажу або документ, що підтверджує сплату коштів на придбаний товар або виконані роботи (копія), акт прийому- передачі товарів/акт про надання послуг або накладна на товар;

довідку Головного управління юстиції в Кіровоградській області про відсутність порушеної справи про банкрутство;

довідки податкового органу щодо відсутності заборгованості перед бюджетами усіх рівнів та по сплаті єдиного соціального внеску.

Фінансову допомогу надають суб’єктам підприємництва, які залучили кредити в поточному бюджетному році та фактично сплатили відсоткові ставки за кредитами.

Розмір відшкодування відсотків за кредитами визначає Координаційна рада з питань розвитку підприємництва по кожному претенденту окремо, але не більше 50% від суми, необхідної для погашення відсотків по кредиту у поточному році.

На реалізацію заходу у міському бюджеті на 2018 рік передбачили 150 тис. грн.

Довідки за телефоном 36-13-35.