На Кiровоградщинi 40 особам повiдомили про пiдозру через незаконний обiг зброї

Перегляди: 2836

На території області у період з 1 вересня по 1 жовтня полiцiя провела практичний етап профiлактичних заходiв пiд умовною назвою «Зброя та вибухiвка».

Про це CBN поінформували в прес-службі ГУ НП в області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У результаті відпрацювання правоохоронці розпочали 82 кримінальних провадження за фактами незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами за ст. 263 КК України.

Із незаконного обігу поліцейські вилучили 30 одиниць вогнепальної зброї, з яких – один автомат, п'ять карабінів та гвинтівок, 20 пістолетів і револьверів, чотири обрізи. Також вилучили шість одиниць травматичної зброї, понад 2690 патронів, 26 гранат, 217 інших боєприпасів та три кілограми вибухових речовин.

40 особам повідомили про підозру у вчиненні правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом вогнепальної зброї та вибухівки.

Правоохоронці здійснили більше 4150 перевірок правил зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів, за результатами яких виявили 118 порушень, допущених власниками зброї за місцем проживання.

Вилучили десять дозволів на зберігання вогнепальної зброї і набоїв та 55 одиниць зброї, до адміністративної відповідальності притягнули 88 власників зброї.