П'ять ОТГ із Кіровоградщини співпрацюватимуть із програмою DOBRE

Перегляди: 2741

Сьогодні, 4 жовтня, у прес-центрі Українського кризового медіа-центру Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило про партнерство з 25 новими об’єднаними територіальними громадами з метою підтримки реформи децентралізації.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Підтримку нададуть через програму «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність DOBRE»

До списку партнерів із програмою «DOBRE» потрапили п'ять ОТГ із Кіровоградщини - Дмитрівська сільська, Новопразька селищна, Смолінська селищна, Помічнянська та Компаніївська селищна ОТГ;

У конкурсному відборі взяли участь 62 громади Івано-Франківської, Тернопільської, Дніпропетровської, Кіровоградської, Харківської, Херсонської і Миколаївської областей, які об’єднались на добровільних засадах, провели місцеві вибори, і населення яких не менше 5000 жителів.

«Я приємно вражений бажанням громад прагнути до змін на краще. Цього разу ми відібрали 32 громади-фіналістки, які отримали від нас практичне завдання. 25 з них я хочу привітати сьогодні з перемогою та офіційно заявити про наше партнерство», – зазначив директор програми USAID DOBRE Беррі Рід.

«Ми вже побачили, як розвиваються та здобувають нові досягнення в належному урядуванні наші громади. Вони стали обличчям однієї з найуспішніших реформ країни. До нас приєднуються нові громади, разом з якими ми будемо працювати над впровадженням успішних практик децентралізації та розвитком їх потенціалу. Вони, ще навіть не будучи у програмі, довели на практиці, що вони вміють організовувати людей, домовлятися, і приймати зважені рішення про розподіл коштів на пріоритети мешканців. Переконаний, що вони стануть моделями успіху місцевого самоврядування», – деталізував Беррі Рід.

«Долучитись до програми DOBRE – це взяти додаткову відповідальність за прийняття рішень. Громади мають шукати можливості – від стратегії розвитку до бачення, куди їм рухатись далі. Щоб досягти успіху, вам потрібно брати ініціативу, залучати мешканців до прийняття рішень, – і тоді ми спільно зможемо отримати результат. Ви самі маєте бути рушіями змін. Будь яка робота – це виклики на шляху до розвитку. Від результативності зусиль, від ваших успіхів залежить ефективність цілої реформи. Бажаю новим громадам успіхів та нових перемог», – зазначив В’ячеслав Негода, перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні.

Програма USAID DOBRE працює в семи цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.