Померла народна артистка Україна, уродженка Кіровоградщини Неоніла Крюкова

Перегляди: 1707

Народна артистка України, Герой України Неоніла Крюкова пішла з життя сьогодні, 5 жовтня.

Про смерть актриси повідомила її дочка Мирослава Барчук, передає телеканал «Прямий».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Пішла мамочка сьогодні зранку. Дуже просимо помолитися за неї. Час і місце прощання повідомимо, як тільки буде відомо», - написала Барчук у Facebook.

Неоніла Крюкова народилася 14 листопада 1943 року в селі Попівка Онуфріївського району. Закінчила Олександрійське училище культури.

Після закінчення 1967 року Київського державного інституту театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого працювала у Полтавському музично-драматичному театрі ім. Гоголя, у літературному театрі «Слово», при Спілці письменників України, - в один час з Олесем Гончарем, Ліною Костенко, Григором Тютюнником, Миколою Вінграновським, Василем Земляком, Євгеном Гуцалом.

З 1975 року артистка працювала у Національній філармонії України. Всупереч заборонам підготувала 17 сольних концертних програм за творами українських письменників. Знялась у фільмах «На Київському напрямку», «Пропала грамота», «Кайдашева сім'я».

Крюкова у жовтні 1990-го приєдналася до «Революції на граніті2 (студентського голодування на Майдані). У 2004 році вона брала участь у Помаранчевої революції. З 2006-го, після травми хребта, була прикута до лікарняного ліжка і візка.

2008 року Неонілі Крюковій присвоїли звання Герой України.