Стали відомі проекти Громадського бюджету в Кропивницькому, які реалізують першочергово

Перегляди: 1395

У Кропивницькому оприлюднили рейтинг проектів конкурсу «Громадський бюджет-2019».

Засідання координаційної ради з питань Громадського бюджету Кропивницького під головуванням секретаря міськради Андрія Табалова, відбулося сьогодні, 5 жовтня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

З 64 проектів, поданих на розгляд, до голосування допустили 56. Голосування тривало 12 днів, і в ньому взяли участь більше 9 тисяч кропивничан.

Серед соціальних проектів перше місце в рейтингу зайняла ініціатива облаштування спортивного комплексу для дітей з інвалідністю «Надія», який підтримали понад 2 тисячі містян.

Друге місце - за проектом «Барвистий світ», за яким планують створити повноцінні умови для діагностики, профілактики, лікування дітей дошкільного віку з вадами зору та придбати сучасне офтальмологічне обладнання. За нього свої голоси віддали понад 900 кропивничан.

Третій проект, який набрав більше 600 голосів, стосується благоустрою майданчику в першій школі.

Серед великих проектів фінансування отримають проекти «Інноваційна дитяча медицина, що стосується впровадження інформаційних систем у дитячій поліклініці, «Спортивне містечко NEW LIFE» у селищі Новому та алея Авіаторів.

Координаційна рада затвердила рейтинги і після обговорення та підрахування коштів визначилась: реалізувати у 2019 році чотири соціальні, три великих та 17 малих проектів, для чого попросити у депутатського корпусу додатково виділити 850 тисяч гривень.