У Кропивницький завітав відомий український композитор Володимир Губа

Перегляди: 4116

В обласній науковій бібліотеці імені Чижевського вчора, 4 жовтня, відбулася творча зустріч з відомим українським композитором Володимиром Губою.

Він завітав в обласний центр в рамках ХVІ музичного фестивалю імені Кароля Шимановського, повідомляє кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Володимир Губа є автором музики до понад ста художніх, мультиплікаційних і документальних фільмів. Композитор писав музику для таких відомих художніх фільмів Леоніда Осики, як «Та, що входить у море», «Камінний хрест», «Захар Беркут», «Данило — князь Галицький» Ярослава Лупія тощо

Він же створив музикальну частину відомих і улюблених багатьма українцями мультфільмів «Як козаки сіль купували» та «Як козаки інопланетян зустрічали» Володимира Дахна.

Володимир Губа поділився зі своїми прихильниками спогадами про режисерів, з якими йому довелося працювати, про роботу над стрічками.

Присутні переглянули документальний фільм «Поліські образки» - збірку мініатюр з циклу «Чорнобиль +20 Це наша земля ми тут живемо». Музику для неї Володимир Петрович не тільки написав, а й виконав.

«Як кажуть китайці, хай процвітають усі сто квіток. Але не всі квіти можуть бути цінними для тієї чи іншої людини, які знаходяться на тому чи іншому рівні духовних вражень і знань. Бур'яни також мають право на життя. В них теж є якась поживна користь, але більше вони приносять шкоди. Коли такі бур'яни захоплюють простір у духовних сферах і їх живлять штучним способом, це може привести до занепаду тієї чи іншої, ризикну сказати, нації. Тому що культура, високі ідеали завжди повинні бути маяками. А це не може», - відповів композитор на прохання кореспондента CBN оцінити сучасну масову музику.