У податковій міліції Кіровоградщини чекають на молодих та амбітних

Перегляди: 1344

Анонси високопосадовців про ліквідацію податкової міліції та створення нового органу, який буде займатися виявленням та розслідуванням кримінальних правопорушень у сфері податкового, митного та бюджетного законодавства, які лунали в ефірах центральних телеканалів протягом двох років, дуже негативно вплинули на імідж податкової служби.

Про це на прес-конференції розповів перший заступник начальника ГО ДФС у Кіровоградській області Дмитро Афонін сьогодні, 8 жовтня, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами Афоніна, заявлена невизначеність у майбутньому служби позначилася на тому, що молоді, амбітні та націлені на довгу й плідну службу кадри перестали розглядати свою роботу як таку, що дозволить їм розкрити свій особистий та фаховий потенціал.

«Однак податкова міліція працює і буде працювати, виконуючи завдання, що ставить перед нею держава», - зазначив Дмитро Афонін.

Податкова запрошує до себе випускників вищих навчальних закладів, проте диплому - юридичного чи економічного - замало. Щоб виростити фахівця-податківця, який розуміє, наприклад, як створюються схеми уникнення сплати податків, потрібно три - чотири роки, зазначив посадовець.

«Фахівці потрібні», - наголосив Афонін та зазначив, що зараз налічується близько десяти вакансій, а заробітна плата на даний час є конкурентною на ринку Кіровоградщини.

Економічний ефект від діяльності податківців Кіровоградщини за дев’ять місяців складав кілька десятків мільйонів, повернутих у держаний бюджет.

«Фахівців такого рівня в економіці, які є в підрозділах ДФС, немає ні в підрозділах Нацполіції, ні в підрозділах Служби безпеки», - вважає один з керівників податкової служби Кіровоградщини.