У Вільшанці відкрили фотогальванічну станцію (ФОТО)

Перегляди: 1238

У 2016 році ТОВ «ЗАСЕНЕРГОСЕРВІС» на території смт Вільшанка розпочало реалізацію інвестиційного проекту з будівництва електростанції з використанням сонячної енергії,  нарешті нову електростанцію відкрили.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На площі близько 22 га встановили майже 46 тисяч сонячних панелей, реконструювали трансформаторну підстанцію, збудували адміністративно-побутову будівлю та приміщення охорони. Вартість основних фондів проекту, введених в експлуатацію, склала 306 млн 93 тис. грн. Потужність станції – близько 10 МВт. За словами представників інвестора, планується зведення подібних станцій у Благовіщенську та Новоукраїнці.

Сьогодні фотогальванічна станція «Вільшанка» є найбільшою та найпотужнішою сонячною електростанцією на території області. Її потужність втричі більша за потреби усього району. Цінності проекту додає й неймовірно велика інвестиційна складова – понад 300 млн грн.