На Кіровоградщині може знову подорожчати вода

Перегляди: 2961

Через три місяці жителі області можуть знову стикнутися з подорожчанням водопостачання та водовідведення.

Про це попередило ОКВП «Дніпро-Кіровоград», повідомляє CBN з посиланням на «КП».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На підприємстві ймовірне здорожчання води на 30% пояснюють ростом цін на паливно-мастильні матеріали, електроенергію та реагенти.

Хлор подорожчає на 187,2%, коагулянт - на 32,7%, гіпохлорид натрію - на 74,6%, електроенергія - на 13,9% за першим класом та 15,5 % за другим. Крім того, прогнозується зростання цін на паливно-мастильні матеріали на 20 - 30%, запчастини, послуги, а також підвищення мінімальної оплати праці на 34%.

За попередніми розрахунками, для мешканців багатоповерхівок тариф може зрости на майже 8,5 гривні, а для абонентів із приватного сектору – на 8,17 гривні.

«Ми заклали видатки на фонд заробітної плати, на електроенергію та інше на мінімальному рівні, який дорівнює фактичним витратам нашого підприємства, – уточнив генеральний директор підприємства Роман Ілик. - Але існують об’єктивні чинники, такі як приріст вартості реагентів, зокрема хлору, який здорожчав майже втричі… Плюс ми заклали у тариф плановий прибуток для повернення частини тіла кредиту на 2019 рік за позикою, за якою ми здійснюємо реконструкцію наших водопровідних мереж, каналізаційних насосних станцій, водопровідних очисних споруд у Світловодську та каналізаційних мереж у Кропивницькому. У середньому тариф плануємо підняти на 30%. Зокрема, на водопостачання – на 40%, а на водовідведення – на 20%».

З огляду на необхідність встановлення нових тарифів у 2019 році «Дніпро-Кіровоград» організовує громадське обговорення. Охочих узяти участь чекають 19 жовтня о 15:00 у приміщені міськводоканалу в Кропивницькому.

Нагадаємо, 10 жовтня у мікрорайонах Масляниківка, Озерна балка, Черемушки, а також селищі Гірничому тимчасово припинять водопостачання.