У Кропивницькому відкрили унікальну виставку народних іграшок (ФОТО)

Перегляди: 1717

Сьогодні, 9 жовтня, у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д.І. Чижевського презентували культурно - мистецький проект Олени Мединської «Із сонцем за плечима», передає кореспондент CBN.

Подія унікальна тим, що вперше у місті проводять виставку, тематика якої демонструє народну іграшку як окремий вид народної творчості.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В проекті беруть участь майстри Кіровоградщини, які представлять іграшки з природних матеріалів – трави, листя кукурудзи, соломи, дерева, кераміки, текстилю. Також в експозиції - тематична добірка ретрофотографій з колекції Юрія Тютюшкіна.

Родзинка проекту – колекція реконструкцій українських традиційних ляльок Середньої Наддніпрянщини Олени Мединської.

«Виставку склали роботи десяти майстрів Кіровоградщини. Але автором проекту й ідеї, одним із організаторів заходу, тим, хто всіх підбурював і всіх збирав, стала майстриня, яка займається реконструкцією ляльки-мотанки Олена Мединська», - сказала завідуюча мистецьким відділом бібліотеки Світлана Ушакова.

«Назву "Із сонцем за плечима" я запозичила в свого улюбленого автора Владислава Лиса, я прочитала багато його книг, він мені дуже імпонує. Особисто в мене дитинство асоціюється із сонцем, сонячними спогадами: любов'ю, радістю, турботою. Чим більше сонця у житті дитини, тим вона щасливіша», - зауважила Олена Мединська.

Виставка працюватиме до кінця року. Вхід вільний.