Уродженець Кіровоградщини вербує терористів на окупованому Донбасі та в Криму

Перегляди: 4009

Приватна військова компанія «Вагнер» вербує найманців на Донбасі і в Криму.

Про це в інтерв’ю «Українським новинам» заявив керівник апарату СБУ Ігор Гуськов.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Сьогодні ми бачимо, що вербування нових найманців відбувається безпосередньо через військові комісаріати. Найближчим часом ми оприлюднимо докази такого вербування через військкомати в Криму. Тобто, як бачите, колишніх наших громадян "пов'язують кров'ю"», - сказав він.

Гуськов також зазначив, що Росія офіційно не визнає участі найманців ПВК «Вагнер» у бойових діях в Україні та Сирії.

«На офіційному рівні в Росії ні слова не говориться про 600 найманців ПВК "Вагнер", які загинули на Донбасі і в Сирії. Це "гарматне м'ясо" відвоювало і вже нікого не цікавить. Це цинізм по відношенню до людського життя», - наголосив керівник апарату СБУ.

ПВК «Вагнер» – нелегальна приватна російська військова компанія, бійці якої брали участь у кількох конфліктах, у тому числі й на Донбасі. Вони неодноразово отримували державні нагороди від президента Росії Володимира Путіна за неопублікованими указами.

Керівник компанії – підполковник запасу російської армії Дмитро Уткін (позивний – Вагнер, на честь німецького композитора Ріхарда Вагнера). Він народився 1970 року в Смоліному Кіровоградської області. Там закінчив школу й виїхав до Росії. До 2013 року командував загоном спеціального призначення головного розвідувального управління Росії.