Олександрійка виготовляє таракуцьки із в'єтнамських кабачків (ФОТО)

Перегляди: 2476

55-річна Олена Ющишена з Олександрії виготовляє іграшки-торохкалки із гарбузів та декорує їх крапковим живописом.

Про це у своєму блозі написала олександрійська журналістка Наталія Луценко, передає CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Іграшки виготовляються на основі в’єтнамських кабачків.

Майстриня називає вироби «таракуцьками та гагаригами».

Олена говорить, що таке захоплення у її житті з’явилося не випадково. Не один рік жінка займалася бісероплетінням, детально вивчала старовинні технології плетінь і ткацтва, декорувала посуд і одяг.

«Унікальні старі візерунки вишукувала у літературних каталогах, музейних та інтернет-колекціях раритетних речей», - каже вона.

З часу першої спроби створити шумову іграшку минуло п’ять років - за цей період Олена зробила не одну сотню таракуцьок. Для їх виготовлення на власному городі вирощує в’єтнамські кабачки. Поповнюють її запаси своїми врожаями і друзі, і сусіди.

Щоб виготовити чергову іграшку, кабачок майстриня спершу висушує, потім миє, чистить, наносить візерунки і покриває лаком. Готова іграшка дуже легка і зберігається роками. На її створення у середньому йде два тижні.

Шумові іграшки на подарунки у Олени купують не лише олександрійці, а й поціновувачі з сусідніх країн і навіть континентів.

Фото Олени Ющишеної