У Новомиргороді люди відселяються з будинку, який руйнується через катакомби

Перегляди: 1423

У Новомиргороді руйнується двоповерховий будинок – він стоїть на давніх глибоких катакомбах.

Про це CBN повідомив голова Новомиргородської РДА Олександр Сенченко.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наразі через загрозу життю мешканці квартир вже починають відселятися з будинку.

«Приміщення безбалансове, і навіть якщо з резервного фонду виділять кошти, то бюджетна дисципліна це забороняє, – сказав він, – чиновники діють лише в межах закону».

За словами голови РДА, вчора, 9 жовтня, відбулася нарада під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка. Туди запрошували всіх учасників, розподілили частину обов’язків. Міському голові та жителям рекомендували створити ОСББ або взяти будинок на баланс.

«В результаті мешканці вирішили, що створять ОСББ. Є державні програми, які дозволяють вкладати державні кошти до таких формувань, – зауважив Сенченко. – Ситуація зрушила з мертвої точки. Є декілька днів на створення та реєстрацію ОСББ, і потім уже буде виготовлятися технічна документація, щоб ми уже бачили об’єми робіт. На сьогодні людям запропонували розселитися до іншого приміщення. Хтось відселився до родичів – відмовився, хтось погодився. Маячки на будинку виставлені і щодня контролюються. На моє переконання, міська влада дещо замешкалась – люди приходили до мене ще 22-го вересня, і я їм тоді рекомендував створити ОСББ – це був єдиний шлях. І сьогодні ми вже говорили б про технічні моменти, шляхи фінансування та займалися пошуком виконавців робіт. Зараз все залежить від того, наскільки швидко міська влада і люди налагодять співпрацю зі створення ОСББ».

Детальніше - в сюжеті «1+1».