До Кропивницького прибула китайська делегація (ФОТО)

Перегляди: 1150

Сьогодні, 11 жовтня, до Кропивницького завітала делегація міста Шаосін Китайської Народної Республіки, повідомляє кореспондент CBN.

Гості познайомилися з містом і зустрілися із керівництвом міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Департамент активізував роботу з розвитку іміджу нашого міста. Одним з його елементів є налагодження контактів з містами-побратимами. Раніше цим ніхто особливо не займався. Наприклад, у Кам'янець-Подільський на День міста приїжджають представники з 20 країн. Тобто знають місто, його потенціал і бачать, як можна економічно співпрацювати. Сьогоднішня зустріч - одна з перших зустрічей на рівні міст», - зазначив директор департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій міськради Андрій Паливода.

За його словами, експорт-імпорт з Китаєм у Кропивницького є, а ось інвестицій немає.

Гостям розповіли про культурне багатство Кропивницького та його економічний потенціал.

«Я переконаний, що такі зустрічі будуть зміцнювати наші відносини», - сказав секретар міськради Андрій Табалов.

За словами пана Хе Цзюньзце, Шаосін має історію у дві з половиною тисячі років, але це сучасне місто, яке має розвинуту текстильну та машинобудівну промисловість. У Шаосіня 60 міст-побратимів у різних країнах, і жодного в Україні.

Цю зустріч гості розглядають як нові можливості не тільки для Кропивницького, а й для інших міст України.

Фільм про візит у Кропивницький покажуть на китайському телебаченні.