Катерина Чорній здобула друге золото Юнацьких Олімпійських ігор

Перегляди: 1441

Українська шпажистка Катерина Чорній стала переможницею командних змагань на Юнацькій Олімпіаді в Буенос-Айресі, повідомляє кореспондент CBN.

Особливість юнацьких Олімпіад в тому, що тут змагаються мультинаціональні збірні. Згідно результатів, наша Катерина потрапила до першої збірної Європи, разом із угорками, італійцем, французом. А протистояла їм у фіналі збірна Азії та Океанії.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Представник кожного типу зброї (шаблі, шпаги та рапіри) проводив по одному поєдинку. Європейці почали доволі впевнено, але в середині зустрічі японка перефехтувала італійку та скоротила відставання до трьох очок. А потім олімпійський чемпіон з Італії та представник Киргистану за хвилину не нанесли жодного уколу й, за правилами, була зафіксована нульова нічия.

Доля золота вирішувалася в бою фіналісток особистого розряду у шпазі - Катерини Чорній та конкурентки з Тайваню. Суперниця українки палала бажанням взяти реванш й спочатку скоротила рахунок до мінімуму. Але Катерина знову проявила свій залізний характер й до закінчення трихвилинки зрівняла рахунок в зустрічі - 5:5 й принесла своїй збірній золото з загальним рахунком - 29:27.

Катерина Чорній - дворазова переможниця Юнацьких Олімпійських ігор. Вона стала першою спортсменкою в історії українського фехтування, яка здобула медалі на Юнацькій Олімпіаді.