На Кіровоградщині роботодавці пропонують створити при ПТУ наглядові ради

Перегляди: 1031

На Кіровоградщині необхідно підвищити якість управління професійно-технічними училищами та коледжами 1 і 2 рівня акредитації, і таким чином підвищити рівень підготовки майбутніх працівників.

Про це під час засідання регіональної ради з професійно-технічної освіти під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка вчора, 10 жовтня, зазначив голова Ради Асоціації підприємств-виробників техніки та обладнання для АПК «Украгромаш» Павло Штутман, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

На його думку, зробити це можливо за допомогою створення при ПТУ і коледжах наглядових чи піклувальних рад, в які б входили роботодавці.

У Міністерстві освіти також підтримують цю ідею. За словами головного спеціаліста відділу освіти обласного управління освіти Володимира Левошка, у червні там вже розглядали питання створення і функціонування наглядових рад у навчальних закладах і виробили кілька концепцій.

«Зовнішнє управління дуже потрібне для оцінки закритої системи, яка навпаки повинна бути відкритою. Тобто створення таких рад є можливістю побачити себе збоку», - зазначив Сергій Коваленко і запропонував підготувати на наступне засідання регіональної ради з професійно-технічної освіти пропозиції щодо вирішення питання на місцевому рівні.