На Кіровоградщині відкриють два навчально-практичні центри з передовим обладнанням

Перегляди: 1229

На Кіровоградщині цього року створять два навчально-практичні центри у Голованівську та Малій Висці.

Про це під час засідання регіональної ради з професійно-технічної освіти під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка вчора, 10 жовтня, розповів головний спеціаліст відділу освіти обласного управління освіти, науки, молоді та спорту Володимир Левошко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

НПЦ - окремий структурний підрозділ при навчальному закладі, який обстуговуватиме регіон й Україну в цілому. На його базі зможуть проводити курси з підвищення кваліфікації, перепідготовки та стажування.

Мова йде про ПТУ №38 у Голованівську, де готують кухарів-кондитерів, водіїв, трактористів, слюсарів тощо, а також ПТУ №16 в Малій Висці, яке має будівельний та сільськогосподарський напрями.

Центр передбачає наявність не тільки виробничої, а й соціальної інфрастуруктури.

Левошко зауважив, що держава фінансує лише обладання для Центру зварювальних робіт в Малій Висці та Центру електромеханічних робіт у Голованівську - 2,3 млн грн та 630 тис. грн відповідно.

Обласна влада виділила кошти на ремонт виробничих приміщень.

Директори училищ гарантують, що усі роботи завершать до початку грудня, щоб центри запрацювали до 15 грудня.