Ремонт «полтавського мосту» в Кропивницькому не можна відкладати навіть на рік - інженер

Перегляди: 2891

Вірогідності миттєвої аварії на шляхопроводі по провулку Об’їзному в Кропивницькому немає, але у найближчій перспективі вона обов’язково мала трапитись.

Про це CBN заявив головний інженер ТОВ «Мостобудівельний загін №112» Володимир Кортовський.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Підприємство наразі приступило до виконання капітального ремонту аварійного мосту, збудованого у 1968 році. За даними управління ЖКГ міськради обласного центру, такі роботи мали бути проведені 10 років тому, згідно з нормами, які діяли на час його зведення.

«Споруда вже доволі "доросла" і для свого віку працювала доволі добре, - зазначив Кортовський. - Будувалася давно, навантаження були іншими, і з кожним роком вони зростали. Плюс навколишнє середовище, потроху міст почав руйнуватись, інтенсивність руйнування в останні роки пішла різкіше, з’явилися відшарування бетону від арматурного каркасу, оголена арматура іржавіє в десятки разів швидше, ніж якщо вона захищена. А якщо частина арматури виходить з роботи, природно, знижується несуча спроможність будь-якого об’єкту – будь це ригель чи балка. Вірогідності миттєвої аварії немає, але у перспективі – обов’язково. Вийде з ладу, якщо не провести ремонт. У першу чергу це насадки на опорах, вони основне навантаження несуть. Далі – самі опори. Якщо ремонт ще відкладати, навіть на наступний сезон, на наступний рік, то вже ніхто не дає гарантії, що ця конструкція буде працювати як єдине ціле».

Головний інженер компанії-підрядника запевнив, що заявлені строки мають бути витримані.

«Бетон - це такий матеріал, всередині його не подивишся. Почнемо обробляти якусь поверхню, цілком можливо, що доведеться обробляти не десять квадратних дециметрів, а 15, збільшення якесь може бути, але це не впливає принципово в цілому на строки, і на вартість об’єкту також», - наголосив Кортовський.

Нагадаємо, роботи з капітального ремонту шляхопроводу, які розпочалися в Кропивницькому, за інформацією мерії мають тривати три місяці. Представники міськради неодноразово озвучували, що рух автотранспорту мостом під час робіт не перекриватимуть повністю.

Мостобудівельна компанія ТОВ «Мостобудівельний загін №112» зареєстрована в Броварах Київської області. За даними офіційного сайту підприємства, воно засноване в 1944 році, за роки роботи реалізувало понад 600 проектів, спеціалізується на виконанні будівельно-монтажних робіт по зведенню транспортних споруд, мостів та мостових переходів, шляхопроводів, естакад, віадуків та тунелів.