У Кропивницькому відкрилася виставка, присвячена отаманам гайдамацького краю (ФОТО)

Перегляди: 3836

Сьогодні, 12 жовтня, в обласному художньому музеї відкрили персональну виставку Василя Гелетка «Отамани гайдамацького краю», передає кореспондент CBN.

В експозиції – унікальні графічні твори, присвячені героїчному минулому боротьби української нації за свою державу. Всього – 41 робота.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У своїх творах митець звертається до теми «Шевченкіани». Козаки на полотнах художника постають хоробрими і вірними своїй ідеї. Любов до України Гелетко передав у серії робіт «Холодний яр», також на полотнах – портрети видатних діячів української історії, роботи, присвячені героям Небесної Сотні. Сучасна Україна також знайшла своє відображення в одній із картин – з одного боку бачимо портрет Максима Залізняка, з іншого – ветерана АТО Аміни Окуєвої.

«Деякі люди й досі не знають, хто такі козаки, отамани, вільне козацтво в Україні. Але це треба знати, в нас своя історія, її треба знати і цінувати. Росія навіяла нам, що козаки – це бандити, але вони – патріоти, які творили історію в той нелегкий час», - прокоментував тему виставки художник.

Василь Гелетко народився у Латвії. Нині живе і творить на Черкащині. До фондів обласного художнього музею автор передав свою роботу «Симон Петлюра».

Фотогалерея