У Кропивницькому відзначили захисників України (ФОТО)

Перегляди: 2423

Вчора, 14 жовтня, з нагоди Дня захисника України на головній площі обласного центру відбулися урочисті заходи.

Про це CBN поінформували в прес-службі ОДА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Жителі міста, військові, ліцеїсти, керівництво облдержадміністрації та міської ради поклали квіти до пам’ятних місць захисникам України всіх поколінь - пам’ятного знаку борцям за волю України – жертвам політичних репресій, Алеї Героїв АТО, меморіального комплексу «Фортечні вали», пам’ятного знаку спецпризначенцям 3-ого полку імені Святослава Хороброго, пам’ятника Богдану Хмельницькому, пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, пам’ятника «Жертвам Чорнобилю», пам’ятника воїнам – інтернаціоналістам всіх поколінь.

Основні ж події розгорнулися на площі Героїв Майдану. Від самого ранку там демонструвалися зразки військової та рятувальної техніки. Більше 60 державних нагород, відзнак обласної влади та Української православної церкви Київського патріархату вручили військовослужбовцям, учасникам бойових дій, волонтерам.

Вітаючи жителів області, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко відзначив, що День захисника України – це одне зі знакових державних свят.

«Це свято й тих, хто сьогодні на бойовому посту, й, водночас, кожного громадянина України, хто відданою працею робить державу сильнішою!», – наголосив очільник області.

Він подякував учасникам антитерористичної операції та операції об'єднаних сил – військовослужбовцям, бійцям Національної гвардії, поліції, ДСНС, усім, хто взяв до рук зброю і став на захист держави.

«Завдяки вам ворог був зупинений. Завдяки вам світ знає: наша держава своєї незалежності і суверенності не дозволить порушити нікому!», - підкреслив Сергій Кузьменко.

Голова ОДА нагадав усім присутнім про високу ціну, яку платить Україна, виборюючи свою незалежність: «З початку проведення антитерористичної операції Кіровоградщина втратила більше 190 своїх синів та доньок. Біль від втрати невимовний. Він спільний для нас усіх. Слава хлопців увічнена в пам’ятних знаках, книгах, наших серцях. Ми не дозволимо забути їх імена. На жаль, ще четверо наших земляків рахуються зниклими безвісти та четверо перебувають у полоні. Нехай будуть почуті всі наші молитви за те, щоб українські воїни повернулися до домівок живими та неушкодженими», – зазначив він.

В урочистій обстановці вихованці ліцею «Сокіл» (м.Кропивницький) та Олександрійської ЗОШ І-ІІІ ст. військово-спортивного профілю урочисто склали клятву ліцеїста.

Разом із військовослужбовцями ЗСУ, Національної Гвардії України, представниками Національної поліції України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ліцеїсти твердим кроком пройшли площею Героїв Майдану та центральними вулицями обласного центру.

Святкування продовжилося у Ковалівському парку, де відбувся концерт «Пісні, народжені в АТО» та частування козацьким кулішем.