Безсмертний провів у Кропивницькому дискусію «Якої ми хочемо України» (ФОТО)

Перегляди: 3425

У Кропивницький сьогодні, 17 жовтня, завітав український політик, майбутній кандидат у президенти Роман Безсмертний, аби поспілкуватися з містянами з важливого питання - якої ми хочемо України.

На думку Романа Безсмертного, кожна людина має своє розуміння з цього приводу, а всі разом - ні, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Якщо цю фразу розкласти на складові, то потрібно усвідомити «якої» саме країни ми хочемо, хто такі «ми», чого ми насправді «хочемо», як корелюються бажання різних людей. І, нарешті, що таке «Україна»: держава, територія, суспільство, громада, сім'я чи я?

За словами політика, останні два роки проводилося дослідження всіх європейських країн за міжнародними критеріями. Україні поставили «унікальний за змістом і небезпечний за перспективою» діагноз: майже повний розрив між людиною і державою.

«Людина займається самовиживанням, а державні інститути - самозабезпеченням. Вони існують окремо один від одного», - вважає Безсмертний.

На його переконання, люди не відчувають потреби в державі, а держава на них паразитує.

Ключовою проблемою, яка сьогодні визнається всіма українцями і яку треба подолати - війна. Та, на думку політика, війна нас робить чистішими, чеснішими і дає колосальний шанс. Вона дає можливість «побудувати військово-промисловий комплекс, відродити оборонне замовлення, дати людям роботу, масу підприємств, і не тільки ВПК».

Покроковий алгоритм вирішення проблеми війни, переконаний Безсмертний, складається з трьох компонентів: реформа армії, діалог з Росією та з місцевим населенням, бо зараз «немає ні першого, ні другого, ні третього». Детально алгоритм розписаний Безсмертним у концепції безпечної реінтеграції.

«Ця війна - не Сирія, не Балкани і не Нагорний Карабах. Вона має потенціал розростання на Центральну Європу, а потім - до глобального конфлікту, - зазначив Безсмертний. - Це не тільки конфлікт між Україною і Росією. Це міжцивілізаційний конфлікт, і так просто його вже не розв’яжеш. Але починати треба з діалогу».

Політик дав відповіді на запитання про продаж землі, легалізацію зброї, адмінреформу та децентралізацію, томос та перебування стратегічних підприємств у руках олігархів, патріотичне виховання та освіту.

Роман Безсмертний впевнений, що нові вибори, які чекають на Україну наступного року, дають шанс перезаснувати державу. Це можна зробити шляхом оновлення Конституції, в якій зараз правам людини присвячена лише третина. На зміну інститутів влади, підготовку кадрів та запровадження нової моделі держави, на думку майбутнього кандидата в президенти, вистачить три роки.

Українцям потрібна ідея великої України, яка допоможе народу врятувати власну державу, вважає Роман Безсмертний.