Безсмертний захотів вилаятися дорогою на Кропивницький (ВІДЕО)

Перегляди: 2125

Український політик, майбутній кандидат у президенти Роман Безсмертний розмістив на своїй сторінці у Facebook відео ям на дорозі, якою він їхав з Києва до Кропивницького.

Він обурений станом доріг, які попри запевнення можновладців на певних ділянках роками не ремонтуються, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Тут вилаятись хочеться. Дорога з Києва на Кропивницький. Ділянка біля Сміли…», - написав політик.

https://www.facebook.com/roman.bezsmertnyi/videos/1850449308379920/

За його словами, в уряді нещодавно заявляли, що будівельна машина «йде повним ходом» дорогами України. «За останні майже чотири місяці я об’їздив Україну вздовж і впоперек. Ремонтна техніка на дорогах, трасах - швидше виключення із правил. Дороги в Україні гіршають і гіршають», - вважає Безсмертний.

На його думку, головна проблема в тому, що у нас і досі не навчилися правильно управляти дорожнім господарством, не навчились утримувати дороги в належному стані. «Можна, звичайно, пройтися тією "будівельною машиною" хоч по всій державі, хоч по кожному кілометру. Але якщо воно вже через три роки все обростає ямами і вибоїнами, то висновок один - інституційний механізм управління дорожнім господарством вибудуваний абсолютно бездарно», - зазначив політик.

Безсмертний переконаний: зараз треба акцентувати увагу не стільки на фінансуванні, скільки на правильній моделі утримання дорожнього господарства. Інакше «всі ті рекордні кошти на дороги, про які звітують в уряді, загубляться в тих ямах, болоті і понівеченому асфальті».

Нагадаємо, що капітального ремонту в державі потребує майже половина автомобільних доріг, а це більше 21 000 км трас. При цьому до найгірших відносять дороги, що ведуть до Кропивницького (Стрий - Тернопіль – Кропивницький, Кропивницький – Платонове та Кропивницький – Миколаїв).

При цьому українська влада в найближчі п’ять років має намір вкласти 300 млрд грн. у ремонт доріг і відремонтувати рекордні 4000 км. Правда, найбільш «вбиті» траси серед першочергових в планах не значаться.

Майбутній кандидат у президенти Роман Безсмертний пропонує українцям разом обговорювати, вимальовувати спільне українське майбутнє на зустрічах-дискусіях «Якої ми хочемо України». Вони пройшли вже у більшості обласних центрів по всій Україні.

Сьогодні, 17 жовтня, політик - у Кропивницькому. Захід розпочнеться о 12:00 у Кіровоградському академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Кропивницького (вул. Архітектора Паученка, 4). Кожен із гостей зможе ставити майбутньому кандидату в президенти свої запитання, а також висловлювати власні думки.