Віце-прем’єр поставив у приклад реалізацію проекту #сільськамедицина на Кіровоградщині

Перегляди: 1476

Проект #сільськамедицина повноцінно стартував в Україні і зокрема на Кіровоградщині.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, передає кореспондент CBN.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Так, іде будівництво амбулаторії в селі Протопопівка Приютівської ОТГ Кіровоградської області. Область почала реалізацію вже всіх 18 проектів. Не зупиняємось», - йдеться в дописі.

Головна мета проекту – зниження смертності від захворювань за трьома найпоширенішими в Україні нозологіями: серцево-судинні, бронхіальна астма, цукровий діабет.

Реформу #сільськамедицина ініціював Президент Петро Порошенко, в її рамках Мінрегіон спільно з МОЗ розбудовує спроможну мережу закладів первинної меддопомоги у сільській місцевості.

Нагадаємо, у селі Протопопівка триває будівництво нової сільської амбулаторій за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам. Кошторис будівельних робіт складає приблизно 5,5 мільйона гривень.

В амбулаторії будуть житлова й медична зони. Вона розрахована для приймання приблизно 30 людей на день.

Загальна площа будівництва – 334 квадратні метри. Тут зможуть жити два лікарі – для них побудують окремі кімнати.